Over ons

Presentatie van het Matlas boek over de Haagse Mat. De makers v.l.n.r. Rein Langeveld, Joost Nijhuis en Daniel Heikens. Foto: Frank Jansen

Daniel Heikens studeerde af als documentair fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, en werkt tegenwoordig als allround fotografie specialist. Hij heeft meerdere jaren het onderzoek, taxatie en catalogiseren van 19ste en 20ste-eeuwse fotografie gedaan voor een internationaal veilinghuis, en werkt daarnaast ook nog steeds als fotograaf wiens vrij werk nog altijd van sociaal geëngageerd en van documentaire aard is.

Joost Nijhuis is een vormgever die zijn interesse in de antropologie vaak gebruikt in zijn werk. Sinds zijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven zijn culturele verschijningen en bewegingen een dominant thema in zijn werk. Menselijk gedrag en uitingen die gebonden zijn aan geografische grenzen leiden tot unieke karakteristieken en geven kleur aan onze wereldbol.

Rein Langeveld’s aanpak van portretfotografie wordt gedreven door het verlangen alle mensen als hetzelfde te willen zien, en hij weet zijn modellen vaak te inspireren om zich vrijer te voelen dan dat ze werkelijk zijn. Rein’s fascinatie is wie mensen nu echt zijn en ze op een natuurlijke manier vast te leggen.